Bu tanımlama olayları aslında biraz şarap literatürünü bilmeye, biraz da sizin hayal gücünüze, kokladığınızda size neyi hatırlattığına bağlı. Aşağı yukarı herkes çilek, reçel, kiraz kokularını ya da baharat kokularını tahmin edebilir fakat çok enterasan tanımlamalar var; at teri kokusu, tilki kokusu gibi :) Şimdi ben hiç tilki koklamadım, at teri kokusunu da bildiğim pek söylenemez fakat tadım konusunda ileri kişilerle birlikte tadım yapmak bu hafızanızı geliştirmenize yardımcı olabilir.
İngilizce görseller http://winefolly.com/ adresinden alınmıştır.
Aşağıdaki aroma çarkına bir göz atmak da koklarken isimlerin aklınıza daha çabuk gelmesini sağlayabilir. http://winearomawheel.com/ dan da bakabilirsiniz
Ruhumu hiç bir yere ait hissedemediğim bir pazar gününden daha selamlar efendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder